10 Jan 2022

ZAVRŠEN JE TURNIR MJESNIH ZAJEDNICA OPĆINE TEŠANJ 2022.

JU Sportsko rekreacioni centar organizovala je sedmi TURNIR mjesnih zajednica uz finansisko pokroviteljstvo općine Tešanj. Na ovom turniru učestvovalo je više od 300 sportaša sa čitavog područija naše Općine u tri sportske discipline: mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis.

Nagradni fond za ovogodišnji turnir je 3.000KM a sredstva je obezbjedila općina Tešanj. Pored novčanih nagrada podjeljeno je 7 pehara, 57 medalja i 19 priznanja.

Večeras, 09.01.2022.godine, nakon što su odigrani završni mečevi turnira, pristupilo se svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira i proglašenju najboljih.

Nagrade su uručivali načelnik Suad Huskić i direktor Safet Jašić, predsjednica UO JU SRC Esmira Ogrić i Hasan Plančić uposlenik Općine.

NAJBOLJI U STONOM TENISU SU:

U ekipnom takmičenju , odnosno igra u parovima –doubl najbolji su:

- PRVO MJESTO, ekipa MZ KRAŠEVO u sastavu (AIDIN i ALMIR DUBRAVAC), Za osvojeno PRVO mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.

- DRUGO MJESTO, ekipa MZ MRKOTIĆ u sastavu (BESIM SEJDIĆ, INDIR RAMIĆ), Za osvojeno drugo mjesto dodijeljeno im je: Kao ekipa 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

- TREĆE MJESTO, ekipa MZ TEŠANJ u sastavu: (ALEM PRNJAVORAC i BENJAMIN DŽAFIĆ ), Za osvojeno TREĆE mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 70KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji POJEDINCI u STONOM TENISU SU:

-PRVO mjesto u stonom tenisu ALEM PRNJAVORAC iz MZ TEŠANJ, Osvojeno: Novčana nagrada od 100KM, PEHAR medalju i priznanje.

- DRUGO mjesto: AIDIN DUBRAVAC iz MZ KRAŠEVO. Osvojeno: Novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.

- TREĆE mjesto : INDIR RAMIĆ iz MZ MRKOTIĆ.

Osvojena: Novčana nagradu od 50KM, medalja i priznanje.

NAJBOLJI U STRELJAŠTVU SU:

- PRVO mjesto, ekipa MZ KARADAGLIJE (Asima Halilović, Esida Halilović, Nadina Omerbašić). Za osvojeno PRVO mjesto uručeno im je:

- Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.

- DRUGO mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ NOVI MILJANOVCI u sastavu (Fadil Hodžić, Adem Klepić, Fadil Hadžan). Za osvojeno DRUGO mjesto uručeno im je: 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

- TREĆE mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ ŠIJE u sastavu (Hafizović Emina, Bašić Lejla, Hasović Ajla). Za osvojeno treće mjesto uručeno im je: 80KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji pojedinci u STRELJAŠTVU SU:

- PRVO mjesto: NADINA OMERBAŠIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Kao nagradu je preuzela: Novčanu nagradu od 100KM, pehar, medalju i priznanje.

- DRUGO mjesto : FADIL HADŽAN iz MZ NOVI MILJANOVCI, pa mu je uručena novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.

- TREĆE mjesto : BEGANOVIĆ ADELAJIDA iz MZ ROSULJE. Kao nagradu je preuzela, novčanu nagradu od 50KM, medalju i priznanje.

PROGLAŠENI SU NAJBOLJI U MALOM NOGOMETU:

Najbolji igrač turnira proglašen je IRMAN SEJMENOVIĆ iz ekipe MZ TEŠANJ, i najbolji golman turnira MIRALEM STARČEVIĆ iz ekipe MZ PILJUŽIĆI

- PRVO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ PILJUŽIĆI

Za osvojeno PRVO mjesto dobijaju: kao ekipa novčanu nagradu od 1.000KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ PILJUŽIĆI

- DRUGO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ TEŠANJ

Za osvojeno DRUGO mjesto dobijaju: kao ekipa novčanu nagradu od 600KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ TEŠANJ.

-TREĆE MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ KARADAGLIJE

Za osvojeno TREĆE mjesto dobijaju: kao ekipa novčanu nagradu od 300KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ KARADAGLIJE

Uručene su zahvalnice sudijama turnira Tariku Mulasmajiću i Semiru Baliću za uspješno dijeljenje pravde tokom malonogometnih utakmica turnira, delegatu turnira Eminu Beganoviću te kordinatorima takmičenja za streljaštvo i stolni tenis: Sakibu Plančiću i Besimu Sejdiću.

Zahvaljujemo se svim učesnicima turnira i čestitam najuspješnijim, a svim ostalim želimo više sreće naredne godine.

Share: