Tereni

Dvorana je spratnosti P+1, sa bruto-građevinskom površinom od 2200 m2, dok su dimenzije u osnovi 53,6 x 31m, te ulazni anex dimenzija 7x11 m. U prizemlju je sportski teren za košarku, rukomet, odbojku i ostale dvoranske sportove od 1.041 kvadrata u kojem se nalazi oko 650 mjesta za sjedjenje.

Sportski teren prate drugi neophodni sadržaji kao što su: svlačionice 4 kom, 2WC, tuševi, sudijska kancelarija, prostor za rekvizite, prostorije uprave i dr.

U iznajmljenom prostoru dvorane je fast food sa posebnim prostorom na spratu za osvježenje i terasom. Na spratu je također mala sala površine oko 184 kvadrata koja je praktična za odbojku, fitnes, stoni tenes i dr/višenamjenska.

U krugu ovog objekta su 2 terena za tenis- tvrda podloga sa pratećim tribinama pored koje je trim staza i dječije igralište. Ostalu slobodnu površinu čine parking mjesta kapaciteta oko 50 mjesta i park-zelene površine koje si zasađene ukrasnim drvećem i cvijećem.

Dvorana zadovoljava standarde za organizaciju sportskih priredbi vezanih za rukomet, košarku, odbojku, mali nogomet, gimnastiku, stolni tenis, te borilačke i druge dvoranske sportove.

Od 28.08.2016. otvorena je i puštena u rad nova sportska sala sa streljanom na lokalitetu „Musala“. U prizemlju novog objekta nalaze se dvije svlačionice i sportski teren. Prostor za razne sportove je ograničen vanjskim gabaritima dimenizija 25x15m te je kao takav idealan za odbojku, a moguća su organizovanja treninga za košarku i ostale dvoranske sportove, naročito za mlađe uzraste. U suterenu novog objekta opremljena je streljana za vazdušnu pušku i pištolj sa 10 mjesta za gađanje mete sa udaljenosti od 10m. Na raspolaganju su i prateći kancelarijski prostori.

U objektima ustanove je moguće organizovati sportske i kulturno-zabavne aktivnosti, a dio prostora je namijenjen i za obavljanje ugostiteljske kao i poslovne djelatnosti.

U okviru kulturno – zabavnih sadržaja moguće je organizirati koncerte, pozorišne predstave, izložbe, sajmove, konvencije, kongrese i sl.