4 Sep 2023

Završena sezona na bazenima Kiseljak

Dana 03.09.2023. godine i zvanično smo završili ovu sezonu kupanja na bazenima Kiseljak.

Sezona koja je iza nas pružila mnogo zanimljivih i lijepih trenutaka, te je Izletište Kiseljak sigurno ovo ljeto bilo jedna od najpopularnijih destinacija na području Općine Tešanj. 

Ova sezona je krenula nešto kasnije i obilovala je promjenljivim vremenskim prilikama, međutim u toku cca 35 izrazito sunčanih dana posjeta je premašila 7500 kupača u ovoj sezoni, sa rekordom na dan 16.07. kada smo imali posjetu od oko 700 kupača. 

Ove godine održali smo školu plivanja za pet grupa djece i jednu grupu odraslih. Ukupno 94 djece i 19 odraslih je sa uspjehom prošlo kroz školu plivanja. Dana 10.08. ponovo smo se sastali sa polaznicima škole plivanja, gdje smo uručili priznanja i još jednom se družili uz prigodan program. Ovaj projekat nastavljamo i u narednim godinama.

Ono što je važno napomenuti jeste da su bazeni ove godine priključeni na sistem vodovoda, što je uveliko olakšalo rad i funkcionisanje sistema. Također, bez obzira na rast svih cijena i troškova ove godine nismo podizali cijene ulaznica na bazenima, čime smo sigurno bili najpovoljniji na regionu. 

JU Sportsko rekreacioni centar Tešanj se zahvaljuje svim posjetiocima, koji su ove sezone bili na bazenima Kiseljak, a mi ćemo se truditi da i naredne sezone pružimo još bolju uslugu i poboljšamo sadržaje koje nude bazeni Kiseljak.

Na kraju hvala našim vrijednim radnicima Adnanu, Samiru, Sanjinu i Amaru, koji su i ove sezone bili na vrhuncu zadatka i koji su se potrudili da sve protekne u najboljem redu.

Do sljedeće godine i sljedeće sezone kupanja na bazenima.

Direktor JU SRC Tešanj: Nusret Ogrić

Share: