5 Dec 2021

ZAVRŠENA BIZNIS LIGA 2021.u malom nogometu.

JU Sportsko rekreacioni centar treću godinu organizuje BIZNIS LIGU, u kojoj učestvuju uposlenici privrednih subjekata sa područija Općina: Tešanj, Doboj Jug i Usore. Ove godine Učestvovalo je 11 ekipa.

Nakon utakmica u grupama, te kroz igru 1/4 finala, 1/2 finala došlo se do same završnice.

U Utakmici za treće mjesto sastali su se EMCON i PREIS Usora, a rezultat nakon regularnog dijela je bio 2:2. Ekipa EMCON bila je uspješnija u izvođenju penala te je osvojila treće mjesto turnira te su im dodjeljeni pehar, medalje i novčana nagrada u iznosu od 300KM.

U finalu su se sastale ekipe MANN+HUMMEL i IMACO Systemtechnik, a rezultat je glasio 2:2, a nakon izvođenja penala uspješnija je bila ekipa IMACO Systemtechnik. Dakle drugo mjesto je pripalo ekipi MANN+HUMMEL za koje su dobili: pehar, medalje i novčanu nagradu u iznosu od 500KM.

Ekipa IMACO Systemtechnik je pobjednik ovogodišnje biznis lige, a za osvojeno prvo mjesto je dodjeljeno: veliki prelazni pehar, pehar za osvojeno prvo mjesto, medalje i novčana nagrada u iznosu od 1000KM.

Za najboljeg igrača biznis lige 2021. proglašen je ANTONIO AVGUSTINOVIĆ, a za najboljeg golmana MEDIN HASIĆ te im je dodjeljeno priznanje i statua.

Sudije ovog turnira su bili: Semir Bahtić i Tarik Mulasmajić, a delegat je bio Emin Beganović.

Svim učesnicima se zahvaljujemo na fair-play igri, pobjednicima čestitamo, te se nadamo da se vidimo i sljedeće godine.

Share: