14 Jan 2020

ZAVRŠEN JE TURNIR MJESNIH ZAJEDNICA OPĆINE TEŠANJ 2020.

JU Sportsko rekreacioni centar organizovala je šesti TURNIR mjesnih zajednica uz finansisko pokroviteljstvo općine Tešanj. Na ovom turniru učestvovalo je više od 300 sportaša sa čitavog područija naše Općine u tri sportske discipline: mali nogomet, streljaštvo, stoni tenis.

Nagradni fond za ovogodišnji turnir je 2.600KM a sredstva je obezbjedila općina Tešanj. Pored novčanih nagrada podjeljeno je 7 pehara, 57 medalja i 19 priznanja.

Večeras, 07.01.2019.godine, nakon što su odigrani završni mečevi turnira, pristupilo se svečanoj ceremoniji zatvaranja turnira i proglašenju najboljih.

Nagrade su uručivali načelnik Suad Huskić i direktor Safet Jašić, Omer Ramić predstavnik MZ Mrkotić, Dževad Bekrić predstavnik MZ Tešanjka, Hasan Plančić predstavnik Općine

NAJBOLJI U STONOM TENISU SU:

U ekipnom takmičenju , odnosno igra u parovima –doubl najbolji su:

 • PRVO MJESTO, ekipa MZ KRAŠEVO u sastavu (AIDIN i KENAN DUBRAVAC), Za osvojeno PRVO mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
 • DRUGO MJESTO, ekipa MZ MRKOTIĆ u sastavu (BESIM SEJDIĆ, INDIR RAMIĆ), Za osvojeno drugo mjesto dodijeljeno im je: Kao ekipa 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
 • TREĆE MJESTO, ekipa MZ TEŠANJ u sastavu: (PRNJAVORAC ALEM i JUSUFOVIĆ ADEL, Za osvojeno TREĆE mjesto dodjeljeno im je: Kao ekipa 70KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji POJEDINCIu STONOM TENISU SU:

 • PRVO mjesto u stonom tenisu ALEM PRNJAVORAC iz MZ TEŠANJ, Osvojeno: Novčana nagrada od 100KM, PEHAR medalju i priznanje.
 • DRUGO mjesto: IBRAHIM DŽAFIĆ iz MZ PILJUŽIĆI. Osvojeno: Novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
 • TREĆE mjesto : AIDIN DUBRAVAC iz MZ KRAŠEVO.

Osvojena: Novčana nagradu od 50KM, medalja i priznanje.

NAJBOLJI U STRELJAŠTVU SU:

 • PRVO mjesto, ekipa MZ KARADAGLIJE (Asima Halilović, Esida Halilović, Ajla Bešo). Za osvojeno PRVO mjesto uručeno im je:
 • Kao ekipa 150KM, zlatnu medalju svako iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured mjesne zajednice.
 • DRUGO mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ TEŠANJ u sastavu (Elvira Turkeš, Sajra Handžić, Zijad Spahić). Za osvojeno DRUGO mjesto uručeno im je: 100KM, srebrenu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.
 • TREĆE mjesto u streljaštvu: Ekipa MZ NOVI MILJANOVCI u sastavu (Samra Ćeman, Fadil Hadžan, Mirzet Ćeman). Za osvojeno treće mjesto uručeno im je: 80KM, bronzanu medalju svako iz ekipe, priznanje koje će krasiti ured mjesne zajednice.

Najbolji pojedinci u STRELJAŠTVU SU:

 • PRVO mjesto: ASIMA HALILOVIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Kao nagradu je preuzela: Novčanu nagradu od 100KM, pehar, medalju i priznanje.
 • DRUGO mjesto : SAJRA HANDŽIĆ iz MZ TEŠANJ, pa mu je uručena novčana nagrada od 80KM, medalja i priznanje.
 • TREĆE mjesto : ESIDA HALILOVIĆ iz MZ KARADAGLIJE. Kao nagradu je preuzela, novčanu nagradu od 50KM, medalju i priznanje.

PROGLAŠENI SU NAJBOLJI U MALOM NOGOMETU:

 • PRVO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ TEŠANJKA u sastavu: ILderin Kurtić, Emir Salkić, Amel Skopljak, Benjamin Djedović, Kenan Bekrić, Ajdin Mujagić, Amel Maglić, Muhamed Begović, Jasmin Muminović, Ernes Djedović

Za osvojeno PRVO mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 700KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ TEŠANJKA.

 • DRUGO MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ MRKOTIĆ u sastavu:

Semin Ganjgo, Amer Ganjgo, Elvir Ganjgo, Nusmir Ganjgo, Hakija Ganjgo, Mersudin Ganjgo, Aljo Unkić, Dženan Sejdić, Ramić Jasmin, Zehrudin Džebo, Fahrudin Ganjgo, Armin Unkić

Za osvojeno DRUGO mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 500KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ MRKOTIĆ.

 • TREĆE MJESTO u malom nogemetu osvojila je ekipa: MZ KARADAGLIJE u sastavu: Bahtić Ismet, Bahtić Mahmut, Halilović Haris, Begunić Tarik, Kalabić Zafir, Softić Mahmut, Softić Enis, Softić Agim, Kovačević Elmin, Kovačević Belmin, Halilović Meris, Softić Nurudin

Za osvojeno TREĆE mjesto dobijaju : kao ekipa novčanu nagradu od 300KM, medalju za svakog iz ekipe, priznanje i pehar koji će krasiti ured MZ KARADAGLIJE.

Uručene su zahvalnice sudijama turnira Ismetu Ibrahimkadiću i Semiru Baliću za uspješno dijeljenje pravde tokom malonogometnih utakmica turnira kao i delegatu turnira Eminu Beganoviću. Također su uručena priznanja najstarijem učesniku GANJGO ADEM iz MZ MRKOTIĆ koji se takmičio u streljaštvu, a najmlađi je JAŠIĆ EMIN koji je nastupio u igri stonog tenisa.

Zahvaljujem se svim učesnicima turnira i čestitam najuspješnijim, a svim ostalim želim više sreće naredne godine.

Direktor

JU SRC, Safet Jašić

Share: