8 Oct 2020

OKONČANA TENISKA LIGA ZA REKREATIVCE 2020.

Nakon što su odigrana tri ciklusa lige i dva masters turnira, u nedjelju 04.10.2020. na teniskim terenima SRC je upriličeno proglašenje najboljih tenisera ovogodišnje lige i uručene su nagrade.

Liga se igrala od 10.03. do 30.09.2020- uz prekid u aprilu zbog pandemije.

Učešće u teniskoj ligi uzelo je 46 tenisera rekreativaca, a najbolji su:

1. Enis Smajlbegović

2. Ibro Đogić

3. Adnan Brkić

Na završnom masters turniru, učešće je uzelo 12 najboljih tenisera, a poredak je bio sljedeći:

1. Ibro Đogić

2. Enis Smajlbegović

3. Ivica Labudović

Liga rekreativaca 2020 je do sada najveći promotor tenisa na našim prostorima.

Ovo je prva liga koja je organizovana na teniskim terenima JU SRC Tešanj koja je doprinjela promociju tenisa na općini Tešanj, i popularizaciji ovog sporta među rekreativcima, što svjedoči broj učesnika.

Liga je okupila zaljubljenike tenisa koji su međusobno razvili prijateljstva i svakodnevnim zakazivanjem mečeva teniski tereni JU SRC su bili popunjeni cijelo ljeto.

Čestitamo svim učesnicima lige na promovisanju tenisa kao sporta, a posebno čestitke idu najboljim, Enisu i Ibri koji su pokazali izuzetno poznavanje tenisa. Od Enisa i Ibre očekujemo učešće na regionalnim turnirima koji će zasigurno dobro predstaviti sve nas Tešnjake.

Učesnici lige su se organizovali te priredili iznenađenje i poklon za Adnana Brkića-pokretača i kordinatora prve lige, i najzaslužnijeg za uspješnost ove lige.

Ova teniska liga se neće moći nastaviti na teniskim terenima SRC, iz razloga što u zimskim uslovima teniski tereni nisu natkriveni. Nadamo se da ćemo u narednom periodu iznaći sredstva i izvršiti nabavku balona za natkrivanje teniskog terena kako bi omogućili zainteresovanim teniserima bavljenjem ovim sportom tokom čitave godine.

Share: